جستجو
Close this search box.
سبد خرید

کاربرد اسپیرولینا

کاربرد و خواص اسپیرولینا :

  •  مکمل های غذایی :
    جلبک ها دارای مقادیر قابل توجه ای از کربوهیدرات های ساده و پیچیده هستند که برای بدن انسان به عنوان منبعی غنی کاربرد دارند.
    وجود اسیدهای چربی همچون امگا ۳ و امگا ۶ در جلبک ها، آن ها را منابع ارزشمند غذایی تبدیل کرده است. همچنین جلبک ها دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، کارتنوئیدها و عناصر کمیاب هستند.
  • آبزی پروری
    ضایعات حاصل از پرورش ماهیان می تواند جهت رشداسپیرولینا بکار رود و همچنین افزودن ۵۰ درصد جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی ماهی موجب رشد مطلوب ماهی و افزایش رشد آن در فصل تخمریزی گردیده است.
    در واقع در مزارع پرورش ماهی می توان یک سیکل تولید ایجاد کرد پساب خروجی استخرها را برای تولید اسپیرولینا استفاده نمود و اسپیرولینا تولید شده غذای مغذی برای رشد ماهیان ، که می تواند دوره پرورش را کوتاه نماید بطور مثال یک دوره ۶ ماه را حداقل ۲۰ درصد کاهش دهد و از طرفی باعث کاهش هزینه های تغذیه ماهیان شود .
  • خواص دارویی
    خاصیت جلبک ها به عنوان تثبیت کننده در صنایع غذایی و دارویی بسیار با اهمیت است و در تولید محصولاتی مانند شیر خوراکی، بستنی، خمیردندان ، دارای خاصیت ضد توموری ، بهبود آرتروز، چاقی، بیماری قلبی ،کاهش وزن بدن و …کاربرد دارند.

  • بیوگاز( سوخت زیستی)
    سوخت زیستی نوعی از سوخت است که از منابع زیست توده یا بیومس به دست می آید .این سوخت شامل بایودیزل ،اتانول مایع،متانول و سوخت های دیزل گازی می باشد .محققین ایرانی در حال مطالعه روی ریز جلبکها به منظور تولید سوخت زیستی هستند .

  • تصفیه آب و فاضلاب
    جلبک ها میتوانند مواد مغذی و سایر ترکیبات شیمیایی فاضلاب از جمله فلزات سنگین را جذب کنند به همین دلیل برای بهبود کیفیت آب و فاضلاب بکار می روند.
    یکی از روشهای رایج در تصفیه فتضلابهای شهری،ایجاد حوضچه های سیمانی کم عمق و با وسعت زیاد استرشد جلبکها در این حوضچه ها باعث افزایش اکسیژن می شود افزایش اکسیژن نیز سبب زیاد شدن میکروارگانیزم هوازی در آب شده و در نتیجه فعالیت آنها ،مواد آلی موجود در آب تجزیه می شود . 
    هلدینگ کیهان در طراحی و اجرای تصفیه پسابها شهری و صنعتی بر پایه جلبک اسپیرولینا فعالیت دارد .  

  • دارو و درمان
    تحقیقات ۳۰ سال گذشته در کشورهای ژاپن، چین، آمریکا، هندوستان و کشورهای اروپایی سودمندی این جلبک را در موارد زیر به اثبات رسانده است:

    1. اثر آن بر بیماران مبتلا به ویروس مانند HIV، تبخال و غیره و بهبودی حال بیماران Aids به علت بالا رفتن سطح ایمنی بدن، وجود ماده سازنده ویتامین A فراوان و سایر آنتی اکسیدان ها.
    2. تنظیم کلسترول و تری گلیسیرید بیماران به علت وجود اسیدهای چرب مفید، ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن.
    3.  تنظیم فشار خون ودرمان کم خونی های فقر آهن و ویتامین B12.
    4. پیشگیری از سرطان به علت سم زدایی ، تقویت سیستم ایمنی ، وجود ویتامین هاوآنتی اکسیدان ها
    5.  پیشگیری از بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی، بیماری های تنفسی و هپاتیت به علت تقویت عمومی و بالا بردن سطح ایمنی.
    6. تنظیم دستگاه گوارش و درمان بیماری های گوارشی مزمن، یبوست ،بواسیر و تنبلی کبد.
    7. تقویت کلیه ها و جلوگیری از رسوب مواد سمی مانند جیوه ، سرب و مواد دارویی.
    8. کمک به بهبود دیابت و سایر بیماری های تغذیه ای.
    9. کمک به تنظیم و ساخت لاکتوباسیل های (میکروبهای مفید) دستگاه گوارش.
    10. کمک به ترمیم جراحات و زخم های بدن وبرخی بیماریهای پوستی.
    11. تنظیم سیستم سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن و جلوگیری از چاقی.
    12. در مان سوء تغذیه و کمک به بهبود بیماران مسلول و سایر بیماران عفونی
      ۵۰۰۰ کودک دچار سوء تغذیه در هندوستان با خوردن روزانه ۲ گرم اسپیرولینا به مدت ۳ ماه بهبودی جسمی و هوشی قابل ملاحظه ای نشان دادند.
    13. بدن را سم زدایی کرده، شادابی و جوانی رابه انسان باز می گرداند.
    14. بالا بردن مقاومت بدن در برابر اشعه مواد رادیواکتیو و سایر تشعشعات مضر.
      کودکانی که پس از حادثه چرنوبیل روسیه در اثر خوردن مواد غذایی آلوده به مواد رادیواکتیو به علت آسیب مغزاستخوان دچار کمخونی، آلرژی، زخم های پوستی و بعضی بیماری‏های عفونی با خوردن روزانه ۵ گرم اسپیرولینا در عرض ۶ ماه بهبودی شگرفی یافتند.
    15.  باعث تقویت عمومی و بالا بردن قدرت کاری مخصوصاً در سالمندان شده و باعث موفقیت بیشتر ورزشکاران می شود.
    16.  ازماسک اسپیرولینا جهت شا دابی وجوانی پوست استفاده می شود.

     

  •  ارزش کشاورزی اسپیرولینا

این جلبک قابل کشت در زمینهای لم یزرع و آبهای شور است. در مقایسه با سویا در هر هکتار ۳۵ برابرپروتئین بیشتری تولید میکند. در مقایسه با کشت سایر گیاهان ۱۰ برابر آب کمتری نیاز دارد و تمام سال قابل کشت و بهره برداری است . لذا کشت آن بسیاراقتصادی میباشد.

از این جلبک میتوان برای پرورش دام ،طیور، ماهی وکرم ابریشم استفاده نمود . در صنایع تبدیلی نیزاز آن به عنوان منبع غنی کننده و رنگ دهنده در فراورده های مختلف غذایی ودارویی استفاده می کنند.
این جلبک در زمین های لم یزرع در استخرهای با عمق خیلی کم حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر کشت می شود که پس از تبخیر آب استخربه علت داشتن ازت، آهن، فسفر و پتاس فراوان به عنوان کود کشاورزی کاربرد دارد.

Related posts

registration

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کاربر محترم ضمن عرض تشکر از اینکه مرکز آموزشی آبزی پروران کیهان را انتخاب نموده اید، در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.